5.1.2011 Konstan oma iltapäivä eli miten nallekarhun näköisestä koirasta saadaan suloinen borderterrieriEn muistanut ottaa valokuvaa ennen nyppimistä, joten käytetään sunnuntaina otettua ulkoilukuvaa (tosin siinä fleese-manttelin alle jää se karvaturri-turkki). Ja vieressä sitten kuva siistimisen jälkeen.


Kynsienhoito hoidettiin jo eilen illalla. Yleensä käytän vain tätä Valensin kynsitrimmeriä, mutta nyt kynnet olivat ehtineet kasvaa turhan pitkiksi, joten ensin leikattiin kynsisaksilla ja lopuksi sitten viilattiin. Konsta tykkää tästä laitteesta aivan hirveesti, eikä ole moksiskaan siitä lähtevästä äänestä.


Ostin Valensin syksyllä Mustista ja Mirristä, kun vanhat kynsisakset hajosivat, eivätkä nuo uudetkaan olleet oikein mieleeni -näin mainoksen kynsitrimmeristä Koiramme -lehdessä ja totesin heti, että tuo on se meidän juttu! Saman oli sitten todennut moni muukin, koska kaikki trimmerit olivat loppu siinä vaiheessa, kun menin sitä ostamaan ja jouduin monen muun tavoin tilaamaan tuotteen. Enkä muuten ole katunut päivääkään tätä ostosta! 
Eipä ole sen jälkeen ollut verenvuotojakaan kynsiä hoidettaessa, kun tämän kanssa ei tule niitä vahinkoja! Kynsistä ei myöskään jää terävät, eivätkä lohkeile! Eli ei ole mikään turha härveli...
Laitteessa pyörii sellainen "hiekkapaperi"-rulla, joka hioo kynttä lyhyemmäksi. Hiekkapaperi-rullan ympärillä on tuo oranssi suoja, jossa on kynnelle sopiva kolo, mutta tätä voi käyttää ilman tuota suojaakin ...

Valens kynsitrimmeri ja tavalliset koiran kynsisakset.

Nämä turkinhoitovälineet olivatkin sitten tänään kovassa käytössä.

Eli "kovia kokenut, jo pentu-Konstalle ostettu" tiheä kampa, 
Furminator-karsta, trimmausveitsi sekä Avec-koiratrimmeri. 

Konstahan on karkeakarvainen terrieri, joilta kuollut peitinkarva poistetaan sormin nyppimällä. ON MUUTEN MELKOINEN HOMMA JA VAATII TODELLAKIN AIKAA ENEMMÄN KUIN YHDEN TUNNIN! Tällä kertaa homma meni aika nopeasti, mutta syy siihen on, että karva oli todellakin kuollutta ja toiseksi tuosta Furminatorista on ollut selvästi suurta apua. Tähän asti olen itse nyppinyt Konstan turkin ja teen sen todellakin sormin, käytän hyvin vähän tuota trimmausveistä. Vatsan alusen sekä peppupuolen siistimisessä käytän koiratrimmeriä -ja niitä kohtia siistin useammin kuin pelkästään nyppimisen yhteydessä! 
Kuten muinakin talvina, niin jälleen tänään kävin isäni kanssa saman keskustelun -vuodesta toiseen saan selittää, ettei liian pitkäksi päässyt karvapeite suinkaan lämmitä koiraa, kuten hän minulle väittää. Uusi karva alkaa kasvamaan vasta, kun vanha on nypitty pois ja siihen menee noin 8 - 12 viikkoa. No, pääsimme yhteisymmärrykseen -toisin sanoen, hän joutui antamaan väittelyssä minulle periksi!

Konstan turkkia olen syksystä lähtien hoitanut Furminator-karstalla, joka on tarkoitettu koirien ja kissojen turkinhoitoon. Sillä saa hetkessä poistettua irtokarvat ja sitä mainostetaankin, että vähentää karvanlähtöä jopa 90%! Kyllä muuten väheni irtokarvojen määrä tämän ostoksen jälkeen -eipä ole tarvinut kaiken aikaa olla imuroimassa sohvaa ja tuoleja irtokarvoista! Kurkkaapa tästä yksi netistä löytyvä video

Nyt on hyvä olla! Lyhyt ja siisti turkki. 

Pientä siistimistä tosin jäi vielä tassuihin ...
kun herra kyllästyi touhuun.

Seuraavana vuorossa olikin sitten uuden 
Hurtan talvimanttelin sovitus.
Ja sehän on kuin tehty tälle pojalle!
Väri on tarkkaan valittu, koska Konstahan 
ei voi sietää puna-mustaa vanhaa talvitakkiaan.

Sitten se mielenkiintoisin vaihe ... 
"ONKO todellakin PAKKO?"
Tällä kertaa selvisimme peseytymisestä suht helposti. 
"Eihän tämä nyt niin kamalaa ole sittenkään..."

"Tästähän saat ... ähäkutti ... -kastut nyt sinäkin, MAMMA".

Nyt on pesty ja huuhdottu ... joten kuivauksen aika.


Lopputulos on puhdas ja suloinen borderterrieripoika!

Joka tässä miettii, mitä seuraavaksi ...
ja se selviääkin aivan pian seuraavasta tekstistä: 
Tilda-kankaita...  Kommentit

Suositut tekstit