Hauhon keskiaikainen kivikirkkoKeskiviikon Tampereen reissulla kävimme kotimatkalla Pälkäneen keskiaikaisen rauniokirkon innostamina tutustumassa kolmeen muuhunkin keskiaikaiseen kirkkoon. 

Seuraavana vuorossa kuvia Hauhon kirkosta, joka on keskiaikainen paanukattoinen harmaakivikirkko todennäköisesti 1500-luvun alusta. Länsipäädyn tiilinen kellotapuli on rakennettu vuonna 1894. Aiemmin paikalla oli ollut puinen torni kannattelemassa kolmea kelloa, joista vanhin on keskiajalta.

Kirkko on kolmilaivainen, tiiliholvattu ja valkoiseksi kalkittu pyhäkkö. Pikkasen harmitti, sillä kello oli niin paljon, ettemme tietenkään päässeet tutustumaan kirkkoon sisältäkäsin. Siellä nimittäin olisi ollut keskiaikaisia puuveistoksia sekä Suomen vanhimpiin kuuluva vaivaisukko "Sokea Bartimeus".


Hauhon museo on aivan kirkon vieressä. Kirkon ympäristö oli oikein viehättävä ja kirkko kivalla paikalla järven läheisyydessä. 
Kommentit

Heli sanoi…
Minä tykkään kirkoista, vaikka en uskossa olekaan, mutta sen tuskin tarvinnee sulkea pois tuota tykkäämistä. Kirkoissa on oma rauhansa ja hautausmaat, erityisesti vanhat jotenkin kutsuvat. On mukava käveleksiä pitkin polkuja ja katsella kiviä ja ristejä, tutkailla vuosilukuja.
Kiva postaus!

Suositut tekstit