Hanhien keskelläNäyttääkö tuo nyt mukamas vaaralliselta?

Kyllähän ne äkäisiä ovat pesintäaikaan ja kun poikaset ovat pieniä 
-on se huomattu lukuisia kertoja! Mutta olen sitä mieltä, että ihmisten omaa tyhmyyttä se on, miten säntäilevät ja käyttäytyvät linnut kohdatessaan. Kun on rauhallinen ja tietää, mitä pitää tehdä, niin pääse aika pitkälle, eikä niitä vaaratilanteita satu.
Valkoposkihanhia on pakosti joutunut seuraamaan näiden vuosien ajan, mitkä olen liikkunut Vesijärven ja Pikku-Vesijärven rannoilla.
Jonkun mielestä olimme varmasti aivan liian lähellä lintuja, kun olimme rannalla lintulauman ympäröiminä. No joo, oli siellä rannalla paljon muitakin ihmisiä kuvaamassa :) Minä nyt vaan en jostain kumman syystä osaa pelätä näitäkään lintuja ... 

Aika paljon se on -mielestäni- kiinni siitä, miten ihminen näihin luontokappaleisiin oikeasti suhtautuu. Ei meillä mitään ongelmia ollut, rauhallisin mielin siinä kuvasin, kun lapsi syötti lintuja. Toista se oli muutama viikko sitten "mummunkullanmurun" kanssa, kun tämä säntäili paikasta toiseen ja kirkui mennessään - se oli sellainen sirkus, että kyllähän ne hanhetkin siitä hermostuivat, eikä minullekaan tullut mieleen silloin jäädä sinne paikalleni seisomaan ja lintuja kuvaamaan  :D 
Kannattaa muistaa, että on valppaana koko ajan ja seuraa, mitä ympärillä tapahtuu ... 
-mutta niinhän se on kaikkien eläinten kanssa :)


Jos kiukkuinen hanhikoiras tulee sinua kohti sähisten, niin älä missään nimessä käännä sille selkääsi ... -se vaan innostuu siitä!! Sen olen itse lukuisia kertoja nähnyt, miten herkästi ne lähtevät säntäilemään säikkyjä ihmisiä kohti. Voit suojata itseäsi esim. laukulla tai sateenvarjolla, mutta et kuitenkaan vahingoittaa lintua, sillä valkoposkihanhet ovat luonnonsuojelulailla rauhoitettuja ja EU:n suojelema laji. Yhden hanhen arvo on muuten 336 euroa!

Poikasten kehitystä on ollut jälleen kiva seurata.


Ja miksiköhän linnut siirtyivät veteen?
Tuollainen kommentti oikeasti kuultiin erään koiran ulkoiluttajan suusta 
(lapsikin sitä minulle ihmetteli) :D :D :D 
Vaikka turhan kesyjä ovatkin, niin toki linnut siirtyivät kuitenkin turvallisemmalle alueelle
-eivät ne sentään viihdy koirien kanssa samalla rannalla!

Joutsenetkin saapuivat ihmettelemään ... 


Kommentit

Suositut tekstit