Hiihtomuseo, Lahti


Jälleen mielenkiintoinen museo



Toiset rakasti, toiset vihasi niitä koulun liikuntatunteja, kun meidät raahattiin kansanhiihtoladulle 😂
Minulle henkilökohtaisesti se ei ollut sitä myrkkyä, sillä niitä latuja tuli hiihdeltyä kyllä ihan omalla ajallakin ja väitän jopa nauttineeni 10 km:n hiihtolenkeistä yksikseni -joskus hiihtämään lähti myös isä tai pikkuveikka. Joskus iltahämärässä kyllä pikkasen hirvitti, että mitähän siellä saattaa tulla vastaan, kun se pimeä tulla tupsahti aina "yllättäen", mutta yhtään haaveria ei onnekseni koskaan sattunut näillä seikkailuilla. Vieläkin muistan, kun kerran olin vasta puolivälissä matkaa ja kotiin oli melkoinen matka, kun yksikseni pimeässä metsässä ihmettelin ja aprikoin ladun haarautuessa, että kumpikohan olisi se oikea suunta ... -Kotiin kuitenkin selvisin, valitsin kahdesta vaihtoehdosta sen oikean ladun. Kyseessähän ei tosiaankaan ollut mikään valaistu ulkoilureitti, vaan latu kulki keskellä metsää ja pitkin peltoja. Koulun hiihtoretkillä niitä haavereita kyllä pääsi tapahtumaan luokkakavereille -suksia ja sauvoja katkesi alamäissä ja siihen se sitten yleensä päättyi sen luokkakaverin hiihtoretki. Sitä en kyllä muista, miten nuo kamut koululle palasivat, sillä kännyköitähän ei minun lapsuudessani tunnettu -ilmeisesti heidät vain laitettiin kävelemään takaisin. 
Paljon meillä oli jälleen ystiksen kanssa kivoja lapsuusmuistoja toisillemme kerrottavana. 


Lumipuku oli talvisodan aikana tärkeä -tapa suojautua sotaolosuhteissa


Suksia silloin joskus kauan sitten


Lapsen hiihtoasu 50-luvulta


SE kuuluisa lääkärinlaukku Lahden MM2001-kisoista


Suomen mäkihyppääjiä: Janne Ahonen, Matti Nykänen ja Toni Nieminen


Salpausselkä, Lahti, Finland


Lumilautailija Peetu Piiroisen lumilautakin löytyy hiihtomuseosta. 


Marja-Liisa Kirvesniemen verryttely-/lämmittelypuku Sarajevon 1984 talviolympialaisissa ja taisin sitä minäkin siihen kuvaan jostain ilmestyä.


Matti Nykäsen mitalit


Suksia




Kommentit

Tillariina sanoi…
Sportti-immeisten museo! Tuo lääkärinlaukku oli hyvä veto!
M Tom sanoi…
Hmmm Tillariina, kyllä sinne muutkin voi mennä kuin sporttiset ihmiset :) Ei me kovin sporttisia ystiksen kanssa olla ... -ainakaan nykyään :D

Suositut tekstit