Nuku rauhassa


Ennen perjantain puolustusvoimien Pikku-Vesijärven puistokonserttia yleisöllä oli mahdollisuus tutustua mm. armeijan ja pelastuslaitoksen kalustoon NUKU RAUHASSA -turvallisuustapahtumassa. Tästä Suomi100 juhlavuoden hankkeesta voit lukea lisää netistä nukurauhassa.fi

Poliisit, pelastuslaitos, maanpuolustusjärjestöt, yms. tahot esittelivät turvallisuuteen liittyviä asioita. 
Minä tietysti ihastuin tähän leikkisään pelastuskoiraan, jolla ikää 2,5 vuotta. Pallo oli kovia kokenut, mutta kyllä me sitä "raatoa" heiteltiin jonkin aikaa ja koiruus oli tyytyväinen.


Rannalla oli myös rautaa rivissä ja sekös pikkuväkeä kovasti kiinnosti, kun niitä pääsi tutkimaan oikein tarkemmin, eikä tarvinut tyytyä alhaalta katselemaan.Poliisi turvanamme myös vesillä.


KOTIVARA (linkki KOTIVARA-nettisivulle)

Tämä pöytä sai taas ajattelemaan asiaa, että "mitä, jos sattuisi jotain poikkeavaa, niin olisiko minulla kaikki tarvittava poikkeusoloihin?"
Hetken pöytää tutkailtuani ja pöydän ääressä olleiden naisten kanssa keskusteltuani ... tulin tulokseen, että JODI-tablettaja pitäisi käydä hankkimassa. Lähes kaikkea muuta kaapista löytyykin yleensä useammalle päivälle. Jopa paristoilla toimiva radio minulta löytyy ja viimeksi viime viikolla suunnittelin siitä luopumista, kun on tuolla turhana kaapin täytteenä. Ehkäpä se "museoesine" saa sittenkin pysyä edelleen kaapissa -paristoja pitäisi siihen vaan muistaa hankkia.

Veden tärkeyden tajuaa viimeistään silloin, kun vesikatkos tulee omalle kohdalle. Sitä pidetään itsestään selvyytenä, että meillä Suomessa on puhdasta vettä. Mitäpä, jos vesijohtovesi jostain syystä saastuukin tai tulee joku muu vedenjakelukatkos?? 

Minun kohdalle on kerran sattunut vedenkäyttökielto ja tiedän, ettei se tuolloin perheellisenä todellakaan ollut mitään herkkua. Vesijohtovedessä oli havaittu voimakasta kloorin makua sekä hajua ja jouduimme turvautumaan vedenjakelupisteeseen sekä lisäksi kantamaan litratolkulla juomavettä kaupasta kotiin. Siinähän kävi vielä sitten niinkin, että vesi yksinkertaisesti loppui kaupoista ja jouduimme hakemaan sitä naapurikaupungista asti. Sen jälkeen kaapissa oli pitkään jokunen ylimääräinen litra kaupasta ostettuja lähdevesipulloja varalla. Kyllä se kokemus opetti niin paljon, että kaapissa on nykyäänkin yleensä aina jokunen ylimääräinen litra jotain juotavaa.Kommentit

Suositut tekstit