17.5.2011: Vauvapeitto ja Onnea 23-v!


Niin se aika rientää, esikoiseni täyttää tänään 23-vuotta!
Tuolloin -kauan sitten- suunnittelin neulovani hänelle peiton, mutta se oli sellaista aikaa, jolloin neule-/virkkaustyöt jäivät jostain syystä kesken -no, peitto jäi silloin suunnitteluasteelle ja ompelin sen sijaan hirveät määrät vauvanvaatteita! Niitä vaatteita tuli tehtyä niin paljon, ettei kaikkia edes ehditty käyttää.

Viime viikolla innostuin isoäidinneliöistä ja "Maailman suurin tilkkupeitto" -tempauksesta. Ajattelin osallistua siihen ... -aikaahan on virkata koko kesä! En kuitenkaan löytänyt etsimääni lankalaatikkoa, jossa peittoon sopivat langat ovat ... eli nyt odottelen, josko pojalla olisi joskus aikaa tulla auttamaan ja etsimään kanahäkistä kaipaamiani tavaroita, jotka valitettavasti ovat siellä aivan alimmaisina ja perimmäisessä nurkassa. Eli "tilkkupeitto"-tempauksesta kirjoittelen joskus myöhemmin!

Päätin nyt viimeinkin virkata tyttärelle vauvanpeiton, tosin eihän se hänelle itselleen tule! Lauantain kauppareissulla ostin Novitan 7-veljestä Linnut, Papukaija-lankaa, koska siinä on hänen lempiväriään turkoosia! Omaa silmääkin lanka miellytti, ainoastaan punainen hyppii vähän silmille, mutta onneksi sitä on vähemmän -sen vuoksi ostin alkuun vain yhden kerän.
Mielestäni pienet isoäidinneliöt eivät sovi tähän lankaan ja siksipä päätinkin tehdä yhden ISON neliön!  Lauantaina virkkasin Euroviisuja katsellessa ensimmäisen lankakerän ja tänään kävin ostamassa lisää lankaa. Illalla se sitten valmistui, kun katselin telkkarista Leijonien MM-kultamitallijuhlaa Helsingin Kauppatorilta. Täytyy myöntää, etten katsonut ainuttakaan peliä!
Peitto oli todella nopea virkata ja olen lopputulokseen tyytyväinen. Ilmeisesti laitan peittoon vielä vuoren, koska kyseessä on kuitenkin 100% villapeitto, eikä baby-langasta.

Onnea 23-vuotiaalle!
Tässäpä siis vielä yksi lahja:

virkkasin puolestasi peiton esikoisellesi ...
muut lahjathan jo saitkin etukäteen.
Aika värikäshän tästä tuli,
mutta lapset tykkäävät kirkkaista väreistä!
Tämän peiton päällä on hyvä makoilla
keltaisissa amppari-potkareissa
.
Lanka: 2 kerää Novita 7-veljestä papukaija
ja hiukan valkoista Novita 7-veljestä.
Virkkuukoukku: 3 1/2
Näitä ihania puolipotkareita myy
www.tinttu.com/

Kommentit

LENNU sanoi…
Kiitos vierailustasi Tellu.
Ihana peitto ja ihan tosta noin vain, viisuja ja pelejä katsellessa, mulla on vieläkin kesken se peitto minkä aloitin yli vuosi sitten, eikä taida valmistuakaan ikinä.
Niin ne lapset kasvavat, minun lapsenikin täyttää tässä kuussa 34 v. Huh huh.
Kivaa kesän odotusta.
Tellu sanoi…
Kiitos Lennu.
Helppohan tuo isoäidinneliö on tehdä ... pelkkiä pylväitä vaan ...

Ihanaa kesänodottelua Sinullekin.

Suositut tekstit