keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Tyttöjen / poikien väritAnna mun kaikki kestää ... En ollut uskoa korviani, kun tuossa viikko takaperin eräs mummeli arvuutteli, onko lapsenlapseni tyttö vaiko poika?? Lapsi riehui kuin pojanviikarit, mutta kun jalassa oli punavalkoraidalliset kumisaappaat, niin johan nyt vähemmästäkin piti alkaa asiaa pohtimaan 😀 Eikä tuo rouva ollut muuten ainut, vaan kuulin samanlaista pohdiskelua kyllä useamman muunkin suusta meidän reissun aikana ... 

Miten on mahdollista, että vielä nykyaikana pitää törmätä tuohon iän ikuiseen "tyttöjen vaatteet ovat punaisia, poikien sinisiä"-käsitykseen???

Omien lasten vaatekaapeista löytyi aikanaan kaikkea mahdollista väriä ja nyt tytär tykkää pukea lapsensa värikkäisiin vaatteisiin ja sanookin, ettei heillä ole "tyttöjen ja poikien värejä", vaan RE. Omat lapset tottuivat aikoinaan väreihin; lieneekö osa syy muuten siinä, että ompelin heille hyvin paljon itse, kun kaupoista ei löytynyt miellyttäviä vaatteita. 

Muistan kyllä omasta nuoruudestanikin, että minullekin on joku joskus sanonut, että eikö vaatteistani löydy mitään muuta väriä kuin sinistä "poikien väriä"? -Niin ... minulla oli sininen kausi ja lähes kaikki piti tuolloin ostaa sinisenä. Pastellivärejä moni karsastaa, mutta ... kyllä se vaan niin on, että vaaleanpunainen sopii aikuiselle miehellekin erittäin hyvin.


Värikäs vaatetus, mutta kyllähän tuon näkee jo kaukaa, 
että kyseessä on pieni pojanviikari 😂


4 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Niin ,ei sillä ole mitään merkitystä minkä väriset vaatteet ovat. Mutta ihana tuos sinun pieni poikaviikari:)

Matkatar kirjoitti...

Juu ei todellakaan ole väliä, sitäpaitsi kyllä tyttökin voi pitää sinisestä ja poika punaisesta. Kerran kampaaja taisi luulla meidän nuorempaa tyttöä (silloin n.10v) pojaksi juuri sinisten vaatteiden takia ja leikkasi hänelle poikatukan. No, ei se menoa haitannut :D

Pauliina/PauMau kirjoitti...

Tulee niin elävästi mieleeni tapahtuma n. viiden vuoden takaa: Nuorimmainen, poika, oli silloin vajaa kuusivuotias. Pojalla oli vaalea, puoleen selkään ylettyvä tukka. Kirppiksellä täti kyseli ilmoisesti, että mitäs tytölle kuuluu. Poika tomerasti vastasi, että "eksä taajuu, että mä olen poika. Mulla on pääkallopipo!" :D

Samaisen pojan lempiväri on edelleen pinkki ja rakastaa pehmoleluja vaikka äijämäisiäkin otteita jätkältä löytyy. Mulle on aivan se ja sama mihin väriin kukin pukeutuu, eivät ne vähennä tai lisää miehekkyyttä tai naisellisuutta :) Jokainen olkoon rohkeasti omanlaisensa, niin lapsina kuin aikuisina :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihanan värikkäitä vaatteita! :) Meillä pojat pitää mielellään punaisia vaatteita, mutta pinkissä menee raja. :D Mieluusti valkkaavat kyllä lempivärejään kaupasta - toinen sinistä ja toinen vihreää.

Itse kun olin ala-asteella niin oli kyllä kauhee jos pojalla oli punaista. :D