"Tehdäänkö yhdessä maailman suurin tilkkupeitto"?


Tuo houkutteleva kysymys "Tehdäänkö yhdessä maailman suurin tilkkupeitto" ja kiva kuva löytyvät Novitan nettisivuilta ...

Minä osallistun !!!
Osallistuthan
Sinäkin Blogi-ystäväni?
Tottahan toki minäkin halusin tehdä oman osuuteni ja innostuin lähtemään mukaan.

Nyt tavoitteeni eli pikkupeitto tähän tempaukseen on valmiina (valmiissa peitossa 24 neliötä). Pikkuhiljaa virkkasin pieniä isoäidinneliöitä (15cm x 15cm) kuluneen kesän aikana.

Peitot menevät lopulta hyvään tarkoitukseen ja minulla itselläni on ainakin jo nyt hyvä mieli tästä pienestä, mutta toivottavasti saajalleen tärkeästä lahjasta.
Lämmin se ainakin on -sitä on virkattu ja paloja yhdistelty hellepäivinä ... (ja hikihän siinä tuppasi tulemaan). Seuraavana pitäisikin tehdä kortti liitettäväksi peittoon!

Peittoja virkataan ajalla 1.4. - 23.9.2011, joten vielä olisi aikaa tehdä lisää peittoja. En kuitenkaan lupaa mitään … koska terveys on vähän reistaillut. Se on ainakin varmaa, etten isoa peittoa ala virkkaamaan. Kesän aikanahan valmistui myös iso peitto pojalleni –siitä kuvia toisaalla tässä blogissani ja ... kuinka siinä sitten kävikään.


Novitan nettisivuilta löytyvät ohjeet niin isoäidinneliön virkkaamiseen, tilkkupeiton kokoamiseen kuin lähettämiseenkin. Valmiin peiton mukaan liitetään pieni kortti tai kirje ... ja Matkahuolto kuljettaa peitot veloituksetta tähän syksyllä järjestettävään maailmanennätystempaukseen!


Guinnesin ennätystä tavoitellaan lokakuussa Helsingin Tuomiokirkon portailla, jonne kaikki kampanjaan lähetetyt peitot levitetään näyttäväksi tilkkutäkiksi 1.10.2011.
Maailmanennätystempauksen jälkeen tilkkupeitto jaetaan takaisin pieniin peittoihin ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, mm. Ensi- ja turvakotien liiton ja Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Aikamoinen "väripläjäyshän" tämä "jämä"villalangoista virkkaamani
peitto on, mutta lapsethan tykkäävät kirkkaista ja kivoista väreistä.

Siitä oli tulla kovin poikamainen väritykseltään, mutta löytyi
vähän vaaleanpunaistakin lankaa -sopii siis tyttösellekin!
Yhdistämiseen/peiton reunoihin käytin Novitan 7-veljestä lankaa.

Kommentit

Merja sanoi…
Tosi kiva peitto!pitäisköhän munkin yrittää....
Tellu sanoi…
Kiitos Merja.

Tee vaan sinäkin yksi pikkupeitto, olet kuitenkin virkannut niitä lappusia aikamoisella vauhdilla ...

Suositut tekstit