Torkkupeitto 20vuotiaalle pojalleni

Kaikkea sitä tulee luvattua!
Poika halusi 20-vuotislahjaksi äidin virkkaaman torkkupeiton, joten siinä sitä sitten oltiin ja ihmeteltiin. Olin jossain vaiheessa aivan varma, että peitto valmistuisi "ehkä" vuoden päästä, jos sittenkään. Mutta kuinkas sitten kävikään? Aloitin tämän peiton virkkaamisen muistaakseni 10. kesäkuuta ja tänään 15. heinäkuuta viimeistelin peiton. Aikaa meni reilu kuukausi ... Hyvä minä!
Mistäkö poika sai tämän idean?
Tietysti siitä tyttärelle virkkaamastani vauvanvaunupeitosta, jonka virkkasin toukokuussa suitsaitsukkelaan. Taisin tuolloin mainita muksuille, että osallistuisin ehkä myös siihen maailman suurimman tilkkupeiton virkkaamiskampanjaan ...  -No, saa nähdä, miten sen kampanjapeiton kanssa käy, sillä tämän peiton virkkaaminen rasitti kaularankaani tosi paljon. Niin paljon, että viimeiset pari päivää olen ollut enimmäkseen pää tyynyllä, unten mailla, kun viimeiset kerrokset virkkasin kipulääkityksen avulla (tosin vain kymmenen minuutin jaksoissa). Valmiiseen peittoon meni lankaa noin kilon verran eli se oli aika raskas loppuvaiheessa. Todennäköisesti pysyn alkuperäissuunnitelmassani ja teen kampanjaan vain yhden lastenpeiton. Nyt pidän kuitenkin pienen tauon virkkaamisessa ...

Lankana: Novita 7veljestä
Valmiin torkkupeiton koko n. 105 cm x 145 cm

Kommentit

mmarja sanoi…
Onnea onnistuneen torkkupeiton valmistumisesta! ;D
Tellu sanoi…
Kiitos. Niska on vieläkin kipeä ...
Gildan emäntä sanoi…
Upea peitto, harmi että tulit kipeäksi sitä tehdessä. Minä olin viime viikolla Keuruun karjalatalolla. Siellä oli nukkenäyttely ja -työpaja. Tein nuken pään ja kädet. Syksyllä täytyy tehdä kotona nukke valmiiksi.
Toivottavasti tulet pian kuntoon.
Annika sanoi…
sininen uni ! Ihana !
Tellu sanoi…
Gildan emäntä ja Annika: Kiitos!
Tänään niska ollut jo hieman parempi, joten josko huomenna jatkaisin Tilda-enkeleiden tekoa ...

Suositut tekstit