lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lampaan ulkofilettä ja bataattikermaperunoita

Pitkänäperjantaina pitkästä aikaa lammasta.
Yleensä olen paistanut pääsiäisenä lampaanpaistia, 
mutta tällä kertaa päätin kokeilla lampaan ulkofilettä 
-omasta mielestäni marinadi oli onnistunut.


n. 1 kg lampaan ulkofilettä (5 filettä)
1/2 ruukkua persiljaa 
1/2 ruukkua basilikaa 
2 kpl yksikyntinen valkosipuli 
suola ja pippuri 
oliiviöljyä

 1. Hienonna yrtit ja sekoita niihin muut marinadin ainekset. 
2. Poista fileistä mahdolliset kalvot ja laita ne marinadin kanssa muovipussiin. 
3. Ota liha n. tunti ennen paistamista huoneenlämpöön 
ja pyyhi marinadi talouspaperilla fileiden pinnasta. 
4. Paista fileet kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. 
5. Paista fileet sisältä rosaksi uunissa 200 C (n. 10-15 min). 
Anna fileiden vetäytyä vielä jonkin aikaa foliossa ennen leikkaamista.

Laita marinadi muovipussiin.
Sekoittele marinadi tasaisesti fileiden ympärille ja sulje muovipussi tiiviisti. 
Anna marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.

Savulohifileen ostin valmiina -jokaiselle jotakin!
Ruokailun jälkeen totesin, että kaikki taisivat sittenkin pitää lampaasta.

Olen tykästynyt Apetit bataattikermaperunoihin, joten tokihan niitä piti valmistaa.

 Maustekurkkua, tomaattia ja lisäksi porkkanaa, parsa- sekä kukkakaalia. 

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hyvvää oli!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Tuleepa nälkä näitä herkullisia kuvia katsoessa!

Vekkulin pääsiäisyllätyksen kehitit pienelle:).